Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 dag 1 timme
Skriv ut

Originalreceptet är gjort med gös som huvudingrediens men även annan vit fisk som torsk fungerar bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Avlägsna ALLA fiskben. Mixa fiskköttet i en processor med knivar. Det ska vara mycket finfördelat. Blanda köttet med äggulorna, en i taget. Späd med rumstempererad vispgrädde, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smöra en avlång sockerkaksform. Bröda med skorpsmulor och gurkmeja (för färgens skull). Fyll formen till hälften med fisksmeten och fyll på champinjoner, musslor, räkor, crabsticks, persilja, laxbitar, morötter eller vad du gillar och har hemma.
  3. Täck över formen och Sjud i vattenbad ca 1timme. Låt patén få vila i sin form och kylskåp några timmar tills den har stannat helt. Över natten tex.
  4. Själv upp den och servera med kokt potatis och en syrlig sås på spenat, crème fraîche och sherry.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.