Potatissallad med parmesan och sparris

En god potatissallad som inte är så fet

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: potatissallad, sparris, sallad

Ingredienser

750 g färskpotatis, 12-15 st
250 g grön sparris, skalad om det behövs, och med den nedersta träiga delen borttagen
100 g parmesanost, hyvlad
80 g färsk babyspenat eller färska sockerärter

Vinägrett:
1 citron, pressad saft och rivet skal
½ msk flytande honung
2 msk oliv- eller solrosolja
1 msk vatten
1½-2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
602
Sparat:
13

Gör så här

Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 7-20 minuter beroende på storlek och sort. Prova gärna med provsticka. Häll av kokvattnet.

Grilla sparrisen runt om i några minuner eller koka den i lättsaltat vatten 3-7 minuter. Känn med provsticka att den är klar, dvs. mjuk men ändå med ett visst tuggmotstånd kvar. Skär sparrisen i 3-4 cm långa bitar.

Blanda ihop vinägretten och smaka av. Blanda potatis, sparris och vinägrett. Vänd sist ner parmesanost och sköljd babyspenat eller sköljda, lätt förvällda sockerärter.

Om potatisen är varm eller ljummen suger den åt sig vinägretten bättre än om den är kall.

LIKNANDE RECEPT

Potatissallad recept
över 2 månader
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Aron
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.