Potatissallad med parmesan och sparris

En god potatissallad som inte är så fet

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: potatissallad, sparris, sallad
Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Gör så här

Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 7-20 minuter beroende på storlek och sort. Prova gärna med provsticka. Häll av kokvattnet.

Grilla sparrisen runt om i några minuner eller koka den i lättsaltat vatten 3-7 minuter. Känn med provsticka att den är klar, dvs. mjuk men ändå med ett visst tuggmotstånd kvar. Skär sparrisen i 3-4 cm långa bitar.

Blanda ihop vinägretten och smaka av. Blanda potatis, sparris och vinägrett. Vänd sist ner parmesanost och sköljd babyspenat eller sköljda, lätt förvällda sockerärter.

Om potatisen är varm eller ljummen suger den åt sig vinägretten bättre än om den är kall.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

färskpotatis, Grön sparris, Parmesanost, färsk babyspenat, Citron, Flytande honung, Oliv- eller solrosolja, Vatten, Flingsalt, Svartpeppar
Visningar:
723
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Potatissallad recept
Supergod potati..
över 2 månader
Färskpotatissal
över 2 månader
Fläskfilé med p..
av ros
över 2 månader
Grillad Lax med..
över 2 månader
Fransk potatiss
över 2 månader
Gills smarriga
av Gillsan
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.