Schweizisk färsschnitzel

Smarrig köttfärsrätt som är lite festligare än vanlig köttfärslimpa eller pannbiff.

Gott att servera till är klyftpotatis, ärtor och svampsås om man tycker att man behöver sås...

Vill man äta det som LCHF så är det bara att servera en sallad till.

Ingredienser

500 g nöt eller blandfärs
½ dl po-fiber (eller ströbröd) + lite att strö ovanpå
1 dl vatten
1 ägg
8 skivor ost av grevétyp
4 skivor rökt skinka
Salt
Peppar

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
2113
Sparat:
105

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda po-fiber, salt och peppar och vatten i en skål. Låt svälla några minuter.
Blanda i färsen och ägget och arbeta färssmeten tills den blir lite klibbig.

Smörj en ugnsform och platta ut hälften av smeten i botten. Täck färsen med skivad ost och sen med skivad skinka och till slut med ost igen.

Platta ut resten av färsen på skärbrädan och vält över alltsammans. Avsluta med att pudra po-fiber/ströbröd ovanpå.
Låt stå i ugn i ca 35-40 minuter.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.