Små pajer med jordgubbar och rabarber

Smakar underbart gott

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, jordgubbar, rabarber

Ingredienser

Pajdeg:
100 g smör
1 dl solrosfrön
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl råsocker
1 msk vatten

Fyllning:
250 g frysta jordgubbar
eller ½ liter färska
250 g rabarber, skalade, skivade
1 ½ dl socker
1 msk potatismjöl
2 msk vatten

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
921
Sparat:
16

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader
Kör smör, solrosfrön, mjöl, havregryn och råsocker i en matberedare. Ta bort en tredjedel av blandningen och spara till toppning. Tillsätt 1 msk vatten och blanda till en pajdeg. Tryck ut degen i portionsformar och ställ i kall medan du bereder fyllningen.

Fyllningen:
Koka jordgubbar, rabarber och socker utan lock 10 minuter så att en del vätska kokar bort. Blanda ut potatismjölet I vattnet och tillsätt i frukten. Fyll pajskalen med frukten och toppa resterande pajdeg. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.

LIKNANDE RECEPT

Pajer recept
av rezept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av SDMaya
över 2 månader
av Annafbg
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT