Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötpotatisplättar med chili och ingefära serverat med rödbetssallad och smal vitlökssås

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Ett hälsosamt, vegetariskt alternativ till lunch eller middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala och skära upp både rödbetorna och sötpotatisen i mindre bitar. Ta fram två kastruller, koka rödbetorna i den ena och sötpotatisen i den andra. Det går fortare när de är uppskurna så håll koll så de inte överkokas.
  2. När rödbetorna är klara, häll av vattnet och låt dem svalna helt. Lägg sedan upp dem i en skål, tillsätt havssalt och smula över fetaost.
  3. När sötpotatisen är klar, häll över den i en bunke och mixa med en stavmixer. Tillsätt 1 ägg, fiberhusk och havssalt och mixa återigen. Hacka sedan upp chili och skalad ingefära i små strimlor (behåll kärnorna i chilin, det ger bättre smak) och häll ner dem i sötpotatispurén. Skala och finriv en morot, tillsätt den till smeten och krydda sedan väl och blanda sedan igen med en sked.
  4. Låt sötpotatissmeten stå och sätta sig i ca 10 minuter, fiberhusken gör smeten hanterbar. Sedan är det bara att steka sötpotatisplättarna, i kokos- eller olivolja. Klicka ut små bollar i stekpannan, platta till dem och stek på medelhög värme. De kommer att vara lite ”lösa” då det egentligen bara är sötpotatispuré så de kan vara svåra att vända men fäll bara över dem och stek på båda sidor.
  5. De sätter sig när de fått svalna, och väldigt väldigt gott är det! För såsen behöver du endast blanda kvarg, pressad vitlök, koriander och kryddor. Passar fint till chili- och ingefärssmaken =)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.