Låter kanske inte så gott men är ljuvlig!
Instruktioner
- Koka upp vaten, öl, buljongtärning, gelé, soja, rosmarin och lök. Lägg i köttet och låt sjuda under lock i ca 15 minuter. Vänd köttet då och då. Tiden kan variera beroende på filéns tjocklek.
- Ta upp köttet och håll det varmt. Sila buljongen och låt koka ihop på kraftig värme tills ca 3 dl återstår. Tillsätt grädde och låt koka upp. Tiillsätt maizenan och låt koka ½-1 minut under vispning.
- Skär köttet i skivor och lägg på serveringsfat.
- Servera med såsen separat, ugnsstekta potatiskuber eller hasselbackspotatis och lättkokta haricots verts blandade med hastigt smörfrästa rödlöksringar.
- Ugnsstekta potatiskuber:
Tvätta och borsta 1 kg oskalad potatis och skär den i stora kuber. Lägg dem ien ugnssäker form. Salta och ringla olja över. Stek i 250 grader varm ugn ca 35 minuter. Skaka kuberna då och då.
Publicerat den
7 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar