Vild portergryta

Viltskav med mustig smak - en god flirt med den klassiska Portersteken.

Vild portergryta
Källa: Foto & recept: www.milko.se
Uppladdad av: MrsC
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

400-500 g viltskav
1 finhackad gul lök
1 klyfta vitlök, hackad
4 st enbär
4 dl porter
½ dl soja
½ dl koncentreras svartvinbärssaft
2 tsk torkad timjan
3 dl Milko Grädde, valfri fetthalt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 port.
Visningar:
1987
Sparat:
27

Gör så här

Fräs viltskaven i en stor stekpanna eller en järngryta.
Låt all vätska försvinna.

Hacka en gul lök och lägg ned det i pannan.
Hacka vitlöken och tillsätt.
Tryck till enbären så att de spricker lite och lägg i.
När löken har blivit lite mjuk slå på porter, soja och svartvinbärssaft.

Tillsätt timjan och häll sedan på grädden.
Låt puttra medan pastan kokar.

Serveras med tagliatelle, lätt förvälld broccoli, syltlök och gärna några smörstekta kantareller.

LIKNANDE RECEPT

Portergryta recept
av amoz
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av Tiadina
över 2 månader
av Emp86
över 2 månader
av Ulrica
över 2 månader
av Maggelo
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.