Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wallas tyska kaka med smuldeg

 
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är en jättegod kaka bakad i långpanna, kan serveras med lite vaniljsås - eller bara som den är! Jag lovar att det blir succé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman degen. Bred ut med kniv eller slev i en långpanna (smord eller bakplåtspapper). Degen blir ganska kladdig, den ska vara så - ge inte upp!
  2. Bred på ett generöst lager äppelmos. Jag föredrar eget mos med lite bitar, mer kompott kanske. Jag skär 8-10 äpplen i mindre klyftor och micrar med lite socker (behövs inte mycket) några minuter tills det börjar koka. Mosa sönder lätt med en gaffel. Skulle det bli äppelmos över, kan det frysas in och användas till annat förstås. Hellre mer än för lite med andra ord.
  3. Rör samman smuldegen, finfördela med fingrarna över äppelmoset.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 200 g, ca 20-25 minuter, eller tills ytan får lätt färg. Skär i rutor och servera som kaka till kaffe eller dessert med vaniljsås!
  5. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.