Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg i kokott med spenat och fetaost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ägg i kokott är en trevlig bufférätt eller förrätt. Kokotterna går bra att förbereda en liten stund i förväg och grädda vid serveringstillfället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 6 ugnsfasta portionsformar med smör.
  2. Skölj spenaten. skölj och strimla purjolöken. Fräs purjolöken sakta i smör. Blanda i spenaten. Låt fräsa ihop några minuter, spenaten ska sjunka ihop och vätskan kokat in. Salta och peppra och låt svalna.
  3. Blanda i smulad fetaost. Fördela spenatfräset i formarna. Slå försiktigt ett ägg i varje form, äggulan ska vara hel. Rör crème fraichen mjuk. Skeda försiktigt ungefär 1½ msk över varje ägg.
  4. Ställ formarna i en liten långpanna, till hälften fylld med hett vatten. Grädda kokotterna i mitten av ugnen 12-15 minuter. Gulan ska fortfarande vara lös, men äggvitan ska ha stelnat när kokotterna är färdiga.
  5. Lyft försiktigt upp kokotterna. dra några varv med pepparkvarnen över och strö på gräslök.
  6. Servera kokotterna genast, väntar man för länge hinner äggen stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.