Ägg i kokott är en trevlig bufférätt eller förrätt.
Kokotterna går bra att förbereda en liten stund i förväg och grädda vid serveringstillfället.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj 6 ugnsfasta portionsformar med smör.
- Skölj spenaten. skölj och strimla purjolöken.
Fräs purjolöken sakta i smör. Blanda i spenaten.
Låt fräsa ihop några minuter, spenaten ska sjunka ihop och vätskan kokat in. Salta och peppra och låt svalna.
- Blanda i smulad fetaost. Fördela spenatfräset i formarna. Slå försiktigt ett ägg i varje form, äggulan ska vara hel. Rör crème fraichen mjuk.
Skeda försiktigt ungefär 1½ msk över varje ägg.
- Ställ formarna i en liten långpanna, till hälften fylld med hett vatten. Grädda kokotterna i mitten av ugnen 12-15 minuter. Gulan ska fortfarande vara lös, men äggvitan ska ha stelnat när kokotterna är färdiga.
- Lyft försiktigt upp kokotterna. dra några varv med pepparkvarnen över och strö på gräslök.
- Servera kokotterna genast, väntar man för länge hinner äggen stelna.
Publicerat den
9 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar