Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeldessert med kanel och rostade hasselnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig äppeldessert med många goda smaker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena och kärna ur dem med en urkärnare, skär i ½ cm tunna ringar. Stek dem gyllene i 2 msk smör ca 2 minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper. Smörj 4 ugnssäkra portionsformar á ca 1 ½ dl. Fördela äppelskivorna och honungen i dem.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, kanel och socker. Häll smeten över äpplena. Ställ in i ugnen 20-30 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddning, annars faller de ihop.
  3. Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna ca 1 minut, blanda med honungen. Låt äppelbakelserna svalna något. Stjälp upp på tallrik eller låt vara kvar i formen.
  4. Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Toppa med honungsnötter och garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.