En ljuvlig äppeldessert med många goda smaker!
Instruktioner
- Skala äpplena och kärna ur dem med en urkärnare, skär i ½ cm tunna ringar. Stek dem gyllene i 2 msk smör ca 2 minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.
Smörj 4 ugnssäkra portionsformar á ca 1 ½ dl. Fördela äppelskivorna och honungen i dem.
- Vispa ihop ägg, grädde, kanel och socker. Häll smeten över äpplena. Ställ in i ugnen 20-30 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddning, annars faller de ihop.
- Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna ca 1 minut, blanda med honungen.
Låt äppelbakelserna svalna något. Stjälp upp på tallrik eller låt vara kvar i formen.
- Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Toppa med honungsnötter och garnera med citronmeliss.
Publicerat den
22 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar