En vacker och väldigt läcker dessert som har många goda smakkombinationer. Denna dessert kommer garanterat göra gästerna imponerade.
Alla chips går inte åt, men det är svårt att göra mindre. De som blir över är väldigt goda till glass!
Instruktioner
- Äppeldumplings:
Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Fräs tärningarna lätt på medelvärme i lite smör och strö över socker och kanel. Låt äpplet svalna. Hacka chokladen och blanda med äpplet. Lägg en liten sked på varje platta deg, pensla med äggvita i kanterna och vik till små knyten. Fritera knytena i olja, ca 160-170 grader, precis före servering.
- Ingefärskolasås:
Lägg ingefäran i en kastrull. Tillsätt socker, grädde sirap och smör. Koka upp och sjud på medelvärme tills såsen börjar få en ljusbrun färg. Rör om då och då så inte såsen bränner i botten. Ta av från värmen och låt svalna något. Såsen tjocknar när den kallnar.
- Äppelchips:
Koka upp vatten och socker i en rostfri kastrull med lock, tillsätt glykosen och koka upp. Skiva äpplena tunt, gärna på mandolin eller skärmaskin. Dra av kastrullen från plattan. Rör i citronsaften och lägg i äppelskivorna i den varma lagen och låt dem ligga i och dra ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 75 grader. Ta upp skivorna och lägg dem på en plåt med en silikonbakmatta eller bakplåtspapper. Torka skivorna i ugnen i 4 timmar. Ta ut dem och låt dem svalna. Förvara i en tät burk med blad av bakplåtspapper mellan.
- Servering:
Lägg upp två nyfriterade äppeldumplings på varje tallrik. Lägg på kardemummasmulor, vaniljglass, maränger, äppelchips och spritsa på dulce de leche. Garnera eventuellt med färsk mynta.
Publicerat den
25 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar