Fruktiga, söta smaker är goda till fläskkött. Kombinera med couscoussallad och basilikabönor.
Instruktioner
- Kärna ur och finhacka äpplet. Skala och finhacka löken. Hacka rosmarinen. Blanda alla ingredienser till marinaden.
- Skär karrén i 1 cm tjocka skivor. Banka ut dem till ungefär halva sin tjocklek. Lägg skivorna i marinaden och låt marinera i kylskåpet ca 1 timme eller gärna till nästa dag.
- Bönor: Spola av bönorna med kallt vatten. Mixa basilikan med majonnäsen. Rör i yoghurt och dijonsenap. Blanda ner bönorna och smaka av med salt.
- Couscous: Koka upp buljong, häll den över couscousen i en skål. Låt stå och svälla ca 5 minuter.
- Skölj limen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet av limen och pressa ut saften. Skala och riv ingefäran. Hacka mynta och persilja.
- Blanda alla ingredienser med couscousen och smaka av med salt.
- Salta och peppra karréskivorna och grilla dem ca 4 minuter per sida. Servera med grillade tomathalvor, basilikabönor och couscoussallad.
Publicerat den
24 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar