Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmuffins med nötig fyllning

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Luftiga och saftiga muffins med en krispig fyllning av hasselnötter och äpple.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader och ställ 12-16 muffinsformar på en plåt, gärna i muffinsplåt.
  2. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt smöret och vispa ihop blandningen. Tillsätt mjöl, bakpulver, hjorthornssalt och marsansåspulver. Vispa till en jämn smet.
  3. Skala och skär äpplet i små bitar och blanda dem i en skål med socker, kanel och grovhackade hasselnötter.
  4. Fördela fyllningen i botten på muffinsformarna och klicka ner äppelsmeten ovanpå.
  5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt muffinsen svalna på ett galler eller under bakduk. Pudra över florsocker över dem när de har kallnat helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.