Luftiga och saftiga muffins med en krispig fyllning av hasselnötter och äpple.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader och ställ 12-16 muffinsformar på en plåt, gärna i muffinsplåt.
- Vispa ägg och socker poröst, tillsätt smöret och vispa ihop blandningen. Tillsätt mjöl, bakpulver, hjorthornssalt och marsansåspulver. Vispa till en jämn smet.
- Skala och skär äpplet i små bitar och blanda dem i en skål med socker, kanel och grovhackade hasselnötter.
- Fördela fyllningen i botten på muffinsformarna och klicka ner äppelsmeten ovanpå.
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10-13 minuter.
Låt muffinsen svalna på ett galler eller under bakduk. Pudra över florsocker över dem när de har kallnat helt.
Publicerat den
18 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar