Ljuvlig italiensk glassvariant med äpple, kardemumma och vanilj. Semifreddo betyder halvfryst.
Instruktioner
- Börja med äppelkompotten. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Lägg äppeltärningar, vaniljfrön, vaniljstång, kanelstång, vatten och socker i en kastrull. Koka ihop utan lock till en fast kompott, 20-30 minuter. Låt svalna helt i kallt vattenbad.
- Ställ en form, ca 2 liter i frysen (så fryser semifreddon snabbare)
- Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna vitt och fluffigt. Tillsätt ½ dl socker och vispa till en fast smet.
Vispa ihop äggulor och ½ dl socker. Vispa grädden med kardemumman.
- Blanda äggulevispet med 3 dl avsvalnad äppelkompott och grädden. Vänd ner den vispade äggvitan i smeten.
- Krossa kexen och varva smet och kex i den kalla formen.
Ställ i frysen i minst 2 timmar. Ta fram ca 10 minuter före servering.
Publicerat den
25 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar