Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj- semifreddo

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ljuvlig italiensk glassvariant med äpple, kardemumma och vanilj. Semifreddo betyder halvfryst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med äppelkompotten. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Lägg äppeltärningar, vaniljfrön, vaniljstång, kanelstång, vatten och socker i en kastrull. Koka ihop utan lock till en fast kompott, 20-30 minuter. Låt svalna helt i kallt vattenbad.
  3. Ställ en form, ca 2 liter i frysen (så fryser semifreddon snabbare)
  4. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna vitt och fluffigt. Tillsätt ½ dl socker och vispa till en fast smet. Vispa ihop äggulor och ½ dl socker. Vispa grädden med kardemumman.
  5. Blanda äggulevispet med 3 dl avsvalnad äppelkompott och grädden. Vänd ner den vispade äggvitan i smeten.
  6. Krossa kexen och varva smet och kex i den kalla formen. Ställ i frysen i minst 2 timmar. Ta fram ca 10 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.