- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ja go vänner, nu fick fantasin spela huvudrollen då det blev dags för käk. Och faktum är att det blev riktigt gott, jag lovar!
Instruktioner
- Putsa filén och skär den i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och svartpeppar och bryn i matfett i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta.
- Skär purjon i tunna skivor, paprikan i små bitar och hacka vitlöken. Bryn allt i stekpannan några minuter och lägg sen över i grytan. Skär skinkan i små bitar och fräs tillsammans med den förvällda svampen några minuter. Lägg över i grytan.
- Häll grädde och vatten i stekpannan (diska inte ur den innan), tillsätt fond, worcestersås,soja och vitt vin och låt reducera. Tillsätt den rivna osten och krydda med chilipulver. Red med ljus redning till lagom konsistens.
- Häll såsen i grytan och låt allt koka ihop ca 5 min. Avsluta med att strö lite klippt persilja och servera ett gott ris till, förslagsvis Basmatiris.
Publicerat den
1 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar