Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ja go vänner, nu fick fantasin spela huvudrollen då det blev dags för käk. Och faktum är att det blev riktigt gott, jag lovar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och skär den i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och svartpeppar och bryn i matfett i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta.
  2. Skär purjon i tunna skivor, paprikan i små bitar och hacka vitlöken. Bryn allt i stekpannan några minuter och lägg sen över i grytan. Skär skinkan i små bitar och fräs tillsammans med den förvällda svampen några minuter. Lägg över i grytan.
  3. Häll grädde och vatten i stekpannan (diska inte ur den innan), tillsätt fond, worcestersås,soja och vitt vin och låt reducera. Tillsätt den rivna osten och krydda med chilipulver. Red med ljus redning till lagom konsistens.
  4. Häll såsen i grytan och låt allt koka ihop ca 5 min. Avsluta med att strö lite klippt persilja och servera ett gott ris till, förslagsvis Basmatiris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.