Len mousse med knaprigt smul blir en bra kombination i denna supergoda dessert!
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda ägg och äggulor med socker och vispa kraftigt till ett tjockt och pösigt skum. Häll av lite av ananasjuicen från burken. Tillsätt ananaskross och citronsaft och rör om.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem ca 10 sekunder i en kopp i mikron eller i en kastrull på spisen. Blanda det med 2 dl av äggsmeten och vänd sedan ner blandningen i resten av äggsmeten.
- Vispa grädden till ett medelhårt skum och blanda ner i smeten. Fördela smeten i höga portionsglas och ställ in i kylen i minst 4 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka nötterna och blanda med socker, glykos och smör i en kastrull. Rör om och tillsätt mjöl och mjölk när smöret smält. Låt sjuda 2 minuter under omrörning.
- Klicka ut teskedsstora klickar av smeten på bakplåtspapper. Lägg inte klickarna för tätt, 12 stycken på en plåt är lagom.
- Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt flarnen svalna på plåten.
- Ta ut fromagen ur kylen och garnera med krossade valnötsflarn, en skiva färsk ananas och hallon.
Servera extra flarn vid sidan om.
Publicerat den
1 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar