Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananastarte tatin med lime och kokos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tropiskt sött och lätt som en plätt i pannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala, skär ut rotstocken och skiva ananasen. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Smält sockret i en teflonbelagd stekpanna (som tål att stå i ugnen) tills det får en ljusbrun färg. Pressa över saften från limen.
  3. Strö på kokosen och lägg på ananasskivorna. Lägg på smördegen och skär bort överflödig deg. Sätt pannan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt tarten vila ca 30 minuter efter att den tagits ur ugnen.
  4. Värm försiktigt ananaskakan i pannan på en spisplatta, stjälp sedan upp kakan på ett fat genom att lägga fatet som lock på pannan och sedan vända.
  5. Servera med glass och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.