Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka med russin

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Mycket gott hittar du i den här mjuka kakan, som passar bra till fikastunden var du än väljer att spendera den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen, ett i taget. Hacka nötterna. Pressa saften ur apelsinen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned mjölblandningen i smeten.
  2. Häll smeten i en smord och bröad ringform, 1½ liter, och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter eller tills den är genomgräddad. Stjälp upp kakan och låt den kallna på galler. Strö litet hackade nötter blandade med socker och kanel ovanpå kakan om du vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.