Rivet apelsinskal i degen, mandelmassan är utbytt mot hasselnötsmassa och grädden är smaksatt med kanel.
En perfekt smakkombination!
Instruktioner
- Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt apelsinskal. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker och det mesta av mjölet. KNåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.
- Dela degen i bitar, rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa till dubbel storlek, 50-60 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader för stora bullar och 250 grader för små. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen 8-10 minuter för stora, 5-7 minuter för små.
Låt bullarna svalna på galler.
- Skär varje bulle i 2 delar. Gröp ur ca 2 tsk inkråm från varje bulle och smula ner i en skål. Rör ner hasselnötsmassa och mjölk, blanda till en kräm. Fördela i de urgröpta halvorna.
- Vispa grädden med socker och kanel. Fördela över bullarna.
Lägg på locken och pensla med lite mjölk eller äggvita och strö på pärlsocker.
Publicerat den
27 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar