Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med kanel

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Banankakan är mycket lätt att baka, saftig och har god sötma. Perfekt som mellanmål eller till fikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform, ca 25x10 cm.
  2. Vispa ihop socker och ägg med en elvisp. Vispa ner oljan och 3 msk vatten på låg hastighet.
  3. Vispa ner bananerna i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en separat skål. Vispa ner de torra ingredienserna, lite i taget, med elvispen på låg hastighet, i banansmeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda cirka 60 minuter tills kakan höjt sig och är gyllene. Prova om den är färdiggräddad genom att sticka kakan med en provsticka. Provstickan ska förbli ren när du drar upp den ur kakan.
  5. Ta ur kakan ur ugnen och låt den svamla i formen tio minuter. Vänd upp på ett galler och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.