Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff Lindström med krossrostad potatis och sardellbönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik husman med härliga tillbehör! Se till att verkligen tärna rödbetorna fint för att undvika att biffarna faller sönder vid stekning. Att koka, krossa och sedan rosta potatisen som serveras till blir bara så gott! Vill du ha en snabb sås till så koka ihop ½ dl lag från rödbetorna med 2 msk konc oxfond efter att du har stekt biffarna, i samma stekpanna. Skeda över vid servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med potatisen. Koka den med skal tills den är lätt överkokt. Häll av vattnet. Sätt ugnen på 250 grader. Bryn smöret i en liten kastrull. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Krossa den lätt med en gaffel. Skeda över det brynta smöret. Strö över timjan, citronskal, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda runt. Ställ in i mitten av ugnen tills potatisen har fått fin färg och blivit lite krispig, 20-25 minuter.
  2. Biff Lindström: Skala och finhacka löken. Grovhacka kaprisen. Skär rödbetorna i små fina tärningar. Blanda hastigt ihop färsen med lök, kapris, rödbetor, äggulor, senap, 1 tsk salt och 2 krm peppar, smeten ska precis bara gå ihop. Forma smeten till 8 biffar med oljade händer. Stek biffarna i 2 msk smör på hög värme i ca 1 minut. Vänd sedan och stek ytterligare ca 3 minuter på lägre temperatur, tills biffarna är klara. De ska helst vara råa i mitten.7
  3. Sardellbönor: Rör ihop majonnäs, dijonsenap och sardellhacket. Koka bönorna hastigt i saltat vatten under lock ca 1 minut. Häll av vattnet. Blanda bönorna med majon.
  4. Servera biffarna med den krossade potatisen och sardellbönorna. Garnera gärna med krasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.