Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bitter chokladtryffelkaka med syltad apelsin

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ännu en läckerbit från "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj en stor tarteform, ca 26 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt socker, råsocker, vanligt och syltat apelsinskal och ägg under omrörning. Häll eller sikta i mjölet och rör om. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 18 minuter. Låt svalna.
  4. Lägg chokladen till toppingen i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå 5 minuter. Tillsätt glukos eller sirap och smör och mixa samman till en slät tryffelkräm.
  5. Täck tårtan med tryffel och garnera med apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.