Ännu en läckerbit från "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Smörj en stor tarteform, ca 26 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt socker, råsocker, vanligt och syltat apelsinskal och ägg under omrörning. Häll eller sikta i mjölet och rör om. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 18 minuter. Låt svalna.
- Lägg chokladen till toppingen i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå 5 minuter. Tillsätt glukos eller sirap och smör och mixa samman till en slät tryffelkräm.
- Täck tårtan med tryffel och garnera med apelsinskal.
Publicerat den
2 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar