Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsglass med marängtopp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varm fluffig maräng sällskapar med glass och färska bär i ett glas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg frysta bär, crème fraiche och florsocker i en matberedare. Mixa till en slät glass och ställ in i frysen.
  2. Sätt ugnen på grill.
  3. Skär bär och frukt i bitar.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan ner socker.
  5. Lägg glass i botten på 4 ugnssäkra glas, typ Duralex. Lägg på bär och frukt och toppa med maräng.
  6. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 min tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga.
  7. Servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.