Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgurfyllda piroger

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Piroger fyllda med bulgur, köttfärs, lök, champinjoner och valnötter. En läcker variant på piroger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i fina smulor i yoghurten, blanda väl. Tillsätt äggvitor, olja, smör och salt. Rör om. Blanda i mjöl och knåda till en ganska mjuk deg. Täck över och låt jäsa ca 1 timme.
  2. Häll kokande vatten över bulgurn, låt stå 15 minuter under lock. Fräs undertiden mycket finhackad lök och köttfärs i oljan i omkring 5 minuter. Tillsätt finhackade champinjoner och låt fräsa omkring 3 minuter till. Tillsätt därefter bulgur, mycket finhackad persija, chilipeppar och salt.
  3. Låt alltsammans fräsa omkring 5 minuter under omrörning. Tag sedan av pannan från plattan, tillsätt grovhackade valnötskärnor och rör om.
  4. Tag stycken stora som ägg av degen, klappa till dem med handen till ett lagom pirogskal. Lägg en klick av fyllningen mitt på degen, slut till en pirog och rada på en plåt.
  5. Pensla pirogerna med äggula och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen tills pirogerna har fått fin färg och är genomgräddade. Kolla med en provsticka. Tiden beror på hur stora pirogerna är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.