Brytbröd med en läcker fyllning av getost, turkisk yoghurt och hasselnötter.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt vattnet och värm vätskan fingervarm, ca 37 grader. Rör ut jästen med lite av vätskan. Tillsätt resten av smörvattnet, finrivna morötter, salt och mjölsorterna. Arbeta degen kraftigt så att den blir smidig. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Bred på fyllningen jämnt över degen. Rulla ihop degen som en rulltårta. Skär den i 12 lika stora bitar. Ställ bitarna med snittytan uppåt i en smord rund form, ca 24 cm i diameter.
Låt brödet jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla butterkakan med ollja, strö över hasselnötter och flingsalt. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Täck eventueltt ytan de sista 10 minuterna. Stjälp upp brödet på galler och låt det svalna.
Publicerat den
12 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar