Detta receptet har jag inte själv provat men det blir helgens försök tänkte jag. Det kommer från en annan välbesökt sida, kryddburken, där jag botaniserar bland alla recept.
Instruktioner
- Smält smör, gärna i en gjutjärnsgryta. Gnid in steken i Cajun kryddan och lite salt! Bryn steken på hög värme tills den får fin färg.
- Slå på balsamvinägern, kalvfonden och vattnet. Skala lök och vitlök och skär i grova bitar, tillsätt dessa. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del. På med lock, dra ner värmen lite och låt steken småputtra till termometern visar 70 grader.
- Ta upp steken och låt den vila i folié ca 30 min före den skivas upp. Spara stekskyn till såsen som du reder av med maizena. Du kan även tillsätta lite soya colorit i såsen för färgens skull. Smaka av med salt & peppar.
- Finstrimla kålrot, rotselleri, morot och vitlök. Hetta upp en stekpanna och fräs i lite olja tillsammans med brysselkålen. Dra ner värmen något och låt allt bli mjukt men ändå lite krispigt! Strö över lite flingsalt. Servera som tillbehör.
- Skiva upp skinksteken, lägg upp på fat tillsammans med rotfrukterna och slå över skysås. Servera kokt potatis till!
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar