Gör mossen med mango eller hallon smak
Instruktioner
- Mixa mango/hallon slätt i en matberedare. Passera genom en finmaskig sill. ställ åt sidan
Separera äggulorna från vitorna i två olika bunkar. vipa vitorna till ett hårt skum med elvisp. Tillsätt sirapen, fortsätt vispa ca 1 min
Blötlägg gelatinbladen 5 min kallt vatten. Vispa grädden fluffig.
Blanda gulor, socker och 2msk vin i en kastrull på svag värme och vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i krämen Rör i resten av vinet lite i taget
Vänd ner krämen i äggvitorna. Vänd ner mangon eller hallon puren och sist grädden. Rör försiktigt till en jämn mousse.
- Fördela moussen i glas. Ställ i kylen mist i 4 timmar
Ta ut moussen 30 min före servering Garnera med passionsfrukt och hallon pudra över ev med florsocker
Publicerat den
20 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar