Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champagnemousse med mango eller hallon

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gör mossen med mango eller hallon smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa mango/hallon slätt i en matberedare. Passera genom en finmaskig sill. ställ åt sidan Separera äggulorna från vitorna i två olika bunkar. vipa vitorna till ett hårt skum med elvisp. Tillsätt sirapen, fortsätt vispa ca 1 min Blötlägg gelatinbladen 5 min kallt vatten. Vispa grädden fluffig. Blanda gulor, socker och 2msk vin i en kastrull på svag värme och vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i krämen Rör i resten av vinet lite i taget Vänd ner krämen i äggvitorna. Vänd ner mangon eller hallon puren och sist grädden. Rör försiktigt till en jämn mousse.
  2. Fördela moussen i glas. Ställ i kylen mist i 4 timmar Ta ut moussen 30 min före servering Garnera med passionsfrukt och hallon pudra över ev med florsocker

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.