Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chana dal

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smaskig gryta med spännande smaker. Om jag inte har chana dal linser hemma så brukar jag laga den med vanliga kikärtor. Egentligen går det bra med vilka bönor eller linser som helst, bara de har lite tuggmotstånd. (Utseendemässigt skiljer sig chana dal från vanliga garbanzo-kikärter genom att de är mindre och mörkare i färgen. De är mer lika vanliga gula ärter till storleken än vanliga kikärter. Däremot beter de sig som vanliga kikärter när man tillagar dem).

Ingredienser

Instruktioner

Fräs lök och kanelstång i olja. Tillsätt resten av kryddorna och tomatklyftor. Tillsätt linserna och vatten och koka ca 50 min. Tillsätt citronsaft efter smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.