Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Bra bufférätt eller lättare lunch. Chilipulvret ger lite sting till smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa smör och bröd i en matberedare. Tryck ut brödmixen i en springform. Grädda 5-10 minuter och låt sedan bottnen svalna.
  2. Höj ugnsvärmen till 200 grader. Rör ihop färskost och västerbottenost, chilipulver och honung, tillsätt sedan 1 ägg i taget och rör till en jämn smet. Slå smeten i formen med kavringsbottnen.
  3. Grädda cheesecaken 10 minuter,sänk sedan värmen till 125 grader och grädda ytterligare 25 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Servera med serranoskinka, fikon skurna i kvartar , sallad och lite honung.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.