Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili con carne i micro

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

17-åringens favorit! Den är bra att ha tillhands om man varit iväg och alla är hungriga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken, tärna paprikan. Lägg lökhacket och paprika i en skål tillsammans med oljan. Tillaga under lock på full effekt i ca 3 minuter.
  2. Finfördela med händerna sedan ner nötfärsen, pressad vitlök, salt och chili. Tillaga ytterligare 5 minuter på full effekt.
  3. Rör en gång efter halva tiden. Tillsätt sedan krossade tomater och svarta bönor och tillaga igen på full effekt i ca 8 minuter.
  4. Smaka av med vitpeppar ev mer salt, sambal oelek och färsk basilika.
  5. Servera med en sallad eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.