En härlig chili com carne med vita och röda bönor, kalvinnanlår och mörk choklad.
Instruktioner
- Lägg bönorna i blöt i 10 timmar och koka dem sedan i cirka 40 minuter i lättsaltat vatten.
Skär rödlökarna i tärningar, vänd dem i rapsolja och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vinäger, kalvkött och salt och rör om ordentligt i blandningen.
- Dela chilin på längden, stöt spiskummin lätt i en mortel och pressa vitlökarna.
- Tillsätt paprika, enbär, muskotnöt, peppar och tomaterna i rätten, och låt den sjuda i 20 minuter samtidigt som du kokar majskolvarna i lättsaltat vatten i sju minuter.
- Skär paprikan i tärningar och tillsätt dem i såsen som får puttra vidare i 10 minuter.
Tillsätt lite vatten om du vill ha en tunnare gryta. Tillsätt bönor, choklad och honung, och värm upp rätten tills chokladen smälter.
- Skär majskornen från kolvarna och tillsätt dem. Tillsätt olja, smaka av med salt och peppar och garnera den färdiga rätten med persiljebladen.
Publicerat den
1 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar