Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili con carne på mitt vis

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Jag har aldrig gått efter något recept när jag gjort Chili con carne, så igår efter tillagning skrev jag ner min variant på rätten för att läggas in på matklubben. Detta tycker jag är god, billig och mycket bra vardagsmat. Dessutom funkar den perfekt att värma om det blir rester över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken. Bryn lök och färs var för sig och rör sedan ihop det.
  2. Krydda med salt, svartpeppar och chilipulver efter smak. Tillsätt krossad tomat och vita bönor. Tillsätt därefter ketchup om du vill ha mer tomatsmak.
  3. Koka ihop några minuter.
  4. Servera ris till.
  5. LYCKA TILL!!!

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • jimboz 21 februari 2009

    Jag säger bara en sak..Chilli con carne är en människas räddning. Ett mycket bra recept att börja med om man är novis i köket eller ungdom..Det är så lätt att göra och att misslyckas är nästan omöjligt. Jag ska genast sätt mina söner på att göra denna rätt .Visst har jag lärt dom ett och annat men denna rätt har fallit i glömska. En klar miss från min sida. En fördel är att man kan göra mycket åt gången och frysa in.

  • LeeenaN 16 mars 2009

    En mycket god chili con carne. Vi i vår familj är inte så förtjust i bönor som vi tog bara en burk. Kryddade det hela lite extra med chiliflakes med vitlök. Denna rätt är en ny favorit i vår familj.

  • almiic 18 september 2009

    Super recept. Blev väldigt gott, fast vi la till en burk majs också. Supergott med ris, tzaziki och vitlöksbröd blev det.

  • gadriam 9 november 2009

    En perfekt, grundläggande chili. Detta recept har allt som behövs, och kan varieras i det oändliga. Precis den sortens recept jag gillar. En bra, solid grund för egen pyntning.

  • sessa79 1 december 2009

    jättegod.. hela familjen njöt :)

  • annber 11 januari 2010

    Jättegott! Även 13-åriga sonen som innan middagen hävdade att han inte äter Chili con carne gillade det skarpt och ville äta det igen idag!

  • Aniria 10 april 2010

    Jag gjorde en mindre sats (bara på ca 500 gram köttfärs) och bytte ut lök mot paprika (jag har lite problem med att äta lök pga magen), men i övrigt följde jag receptet och det blev hur gått som helst! Hade nog kunnat äta hur mycket som helst :D

  • JennyAEU 21 april 2011

    Bästa receptet någonsin. lagade det till mig men två kompisar fick också och de tyckte att det var riktigt gott (vilket jag också tycker). Tack för ett riktigt bra recept :)

  • frykfors 25 april 2011

    Brukar göra exakt samma chili con carne. Den är godast!

  • Sascha00 10 januari 2012

    Använde mig av detta receptet igår. Riktigt gott, men jag tillsatte även paprikapulver. Tycker dock att en riktigt god chili kräver att man har den på kokning minst 30 min.

  • eeelhans 11 mars 2012

    Jag valde detta recept och det blev inte alls gott :/ fick ont i magen

  • antonm5 4 april 2012

    super god å enkel

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.