Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladig kaka

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Chokladig botten, chokladig krämig fyllning och chokladig topping med färska bär. Denna tårta är en chokladälskares drömtårta och den är dessutom en fröjd för ögonen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält choklad och smör tillsammans med kaffe i en kastrull på låg värme. Rör till en slät kräm. Vispa ägg och mjölk i en bunke. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke. Vänd ner blandningen i äggvispet. Tillsätt chokladblandningen, lite i taget under omrörning.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 15 minuter. Jämna till skorpan upptill när kakan svalnat helt.
  4. Chokladkräm: Värm grädde, äggulor och socker i en kastrull under omrörning tills blandningen tjocknat, den ska inte koka. Tillsätt hackad choklad och låt smälta under omrörning.
  5. Tillsätt smöret lite i taget under fortsatt omrörning tills krämen är tjock och glansig. Tillsätt vaniljsockret.
  6. Garnering: Smält den vita chokladen över vattenbad och bred ut den jämnt på 3 ark bakplåtspapper. Låt ligga i kylen tills de nästan har stelnat. Ta ut chokladen och skär rektanglar som är aningen högre än kakan, 7-8 cm höga och ca 4 cm breda.
  7. Montering: Dela kakan i två bottnar. Bred ut hälften av chokladkrämen på den nedre botten. Lägg på den andra tårtbotten. Fördela resten av krämen över och runtom tårtan.
  8. Sätt vita chokladplattor omlott runt sidorna medan krämen är fortfarande kladdig. Fäst ett sidenband runt tårtan och ställ den gärna kallt en stund. Fördela bären ovanpå tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.