Alla kommer bli förtjusta i denna saftiga chokladkaka med hasselnötter i. Kakan får en härlig arom av nötter, choklad och rom.
Instruktioner
- Riv blockchokladen. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggvitorna hårt tillsammans med en nypa salt. Rör ihop matfett, socker och vaniljsocker till en smet. Rör ner äggulorna, en i taget, och rör tills smeten är jämn.
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hasselnötter, mjöl, choklad, potatismjöl, bakpulver och chokladpuddingpulver. Blanda ner de torra ingredienserna och romen, lite i taget, i äggulesmeten. Vänd sedan ner den hårt vispade äggvitan.
- Smörj kakformen ordentligt med matfett. Täck sedan den smorda insidan av formen med ströbröd. Häll i den tjocka smeten och stryk ytan plan. Ställ in i ugnen och baka i en timma.
- Slå upp den varma kakan på ett galler och låt den svalna minst 6 timmar, men helst över natten. Strö över florsocker eller riven choklad efter önskemål.
Publicerat den
14 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar