Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med nötter

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Alla kommer bli förtjusta i denna saftiga chokladkaka med hasselnötter i. Kakan får en härlig arom av nötter, choklad och rom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv blockchokladen. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggvitorna hårt tillsammans med en nypa salt. Rör ihop matfett, socker och vaniljsocker till en smet. Rör ner äggulorna, en i taget, och rör tills smeten är jämn.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hasselnötter, mjöl, choklad, potatismjöl, bakpulver och chokladpuddingpulver. Blanda ner de torra ingredienserna och romen, lite i taget, i äggulesmeten. Vänd sedan ner den hårt vispade äggvitan.
  3. Smörj kakformen ordentligt med matfett. Täck sedan den smorda insidan av formen med ströbröd. Häll i den tjocka smeten och stryk ytan plan. Ställ in i ugnen och baka i en timma.
  4. Slå upp den varma kakan på ett galler och låt den svalna minst 6 timmar, men helst över natten. Strö över florsocker eller riven choklad efter önskemål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.