Maffig och lyxig tårta med goda smakkombinationer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa äggvitor och salt till ett vitt skum. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Vispa ner vitvinsvinäger. Blanda kakao och majsstärkelse. Rör ner i marängen. Rör försiktigt ner smält choklad.
- Bred ut marängsmeten till en rund botten, ca 20 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda ca 1 ½ timme, tills marängen är hård på ytan men fortfarande lite seg i mitten. Stäng av ugnen och låt stå kvar på eftervärmen.
- Blanda körsbärs, socker och citronjuice i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 10-15 minuter, till en fast kompott. Låt svalna. Vispa vispgrädde. Rör ner vaniljsocker och mandellikör.
- Toppa pavlovan med grädden, körsbären och hyvlad mörk choklad.
Publicerat den
20 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar