Ljuvligt god tårta med chokladmousse. Kan göras till såväl till födelsedagsfirande som till högtider såsom till påsk.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulvret.
- Vänd ner det i äggsmeten och rör om väl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 ½ liter.
- Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna.
Vispa grädden hårt och ställ den i kylen. Bryt sönder chokladen och lägg den i en skål tillsammans med vatten och kaffepulver.
- Låt det smälta i ett vattenbad. Rör ett par gånger under tiden. Låt det svalna.
- Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt den avsvalnade chokladen och vispa till en jämn smet.
- Rör ner den hårt vispade grädden försiktigt och rör till en slät chokladgrädde.
- Riv mandelmassan. Tillsätt punschen och rör till en jämn smet. Dela den kalla kakan i tre bottnar.
- Bred mandelsmeten över den ena bottnen och täck den med chokladgrädde. Lägg på nästa botten och bred chokladgrädde över. Täck med den sista bottnen.
- Bred grädde tunt över och runt hela tårtan. Spritsa resten av grädden i ett mönster. Sikta över kakao.
- Tryck fast hackade nötter på kanten och garnera med kycklingar.
Publicerat den
15 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar