Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Ljuvligt god tårta med chokladmousse. Kan göras till såväl till födelsedagsfirande som till högtider såsom till påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulvret.
  2. Vänd ner det i äggsmeten och rör om väl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 ½ liter.
  3. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna. Vispa grädden hårt och ställ den i kylen. Bryt sönder chokladen och lägg den i en skål tillsammans med vatten och kaffepulver.
  4. Låt det smälta i ett vattenbad. Rör ett par gånger under tiden. Låt det svalna.
  5. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt den avsvalnade chokladen och vispa till en jämn smet.
  6. Rör ner den hårt vispade grädden försiktigt och rör till en slät chokladgrädde.
  7. Riv mandelmassan. Tillsätt punschen och rör till en jämn smet. Dela den kalla kakan i tre bottnar.
  8. Bred mandelsmeten över den ena bottnen och täck den med chokladgrädde. Lägg på nästa botten och bred chokladgrädde över. Täck med den sista bottnen.
  9. Bred grädde tunt över och runt hela tårtan. Spritsa resten av grädden i ett mönster. Sikta över kakao.
  10. Tryck fast hackade nötter på kanten och garnera med kycklingar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.