Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mustig tårta med doft av kanel och kardemumma. Dekorera den med små marsipankycklingar till påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Sikta kakaon och blanda med vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, juice och smör till äggsmeten och rör till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
  3. Ta kakan ur formen och låt kallna. Dela kakan. Sikta kakaon till fyllningen och rör ner den i kvargen tillsammans med socker och kryddor. Bred fyllningen mellan bottnarna.
  4. Vispa grädden. Täck tårtan med grädde. Hacka chokladen och strö den ovanpå. Garnera med marsipankycklingar.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.