Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med passionsfrukt och hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här är precis den typen av smarrig chokladtårta som jag älskar. Och passionsfrukt och hallon är två riktiga favoriter. Så jag är övertygad om att när jag testar den här tårtan kommer jag att bli lyrisk ... Från kokboken "Dags för dessert" av Ingela Persson.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över hett vattenbad. Separera äggen och vispa äggvitan fluffig. Rör ned äggulor, florsocker och innanmätet i passionsfrukterna i chokladblandningen. Rör ned mjölet och vänd i den vispade äggvitan. Rör till en jämn massa.
  2. Täck botten i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda i 175° ca 18 minuter. Låt kakan svalna helt i formen.
  3. Hacka chokladen till toppingen. Koka upp grädden och häll den över chokladhacket. Vispa ned innanmätet i passionsfrukterna och rör till en slät kräm. Täck kakan med krämen och låt svalna. Ta ur kakan ur formen, garnera med hallon och passionsfruktskärnor och servera kakan med litet lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • melonia 9 februari 2012

    Denna låter bara sååå god, måste testa! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.