Det här är precis den typen av smarrig chokladtårta som jag älskar. Och passionsfrukt och hallon är två riktiga favoriter. Så jag är övertygad om att när jag testar den här tårtan kommer jag att bli lyrisk ... Från kokboken "Dags för dessert" av Ingela Persson.
Instruktioner
- Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över hett vattenbad. Separera äggen och vispa äggvitan fluffig. Rör ned äggulor, florsocker och innanmätet i passionsfrukterna i chokladblandningen. Rör ned mjölet och vänd i den vispade äggvitan. Rör till en jämn massa.
- Täck botten i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda i 175° ca 18 minuter. Låt kakan svalna helt i formen.
- Hacka chokladen till toppingen. Koka upp grädden och häll den över chokladhacket. Vispa ned innanmätet i passionsfrukterna och rör till en slät kräm. Täck kakan med krämen och låt svalna. Ta ur kakan ur formen, garnera med hallon och passionsfruktskärnor och servera kakan med litet lättvispad grädde.
Publicerat den
9 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna låter bara sååå god, måste testa! Tack för receptet!