- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Impornerande tårta som räcker till många! Förbered gärna tryffeln och tårtbottnarna och lägg ihop tårtan några timmar innan den ska serveras.
Instruktioner
- Ugn 175 grader
- Smörj två lika stora formar med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, har man inte två lika formar får man grädda i två omgångar.
- Kaka:
Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vispa försiktigt ner smöret och mjölblandingen i äggsmeten. Tillsätt vattnet. Fördela smeten i formarna.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Tryffelglasyr:
Finhacka chokladen. Koka upp grädden med honungen. Dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen snabbt. Rör tills chokladen smält.
- Tillsätt smöret i små klickar. Blanda noga och häll sedan ner rom. Rör tills tryffeln blir blank och jämn.
- Låt stelna i rumstemperatur till nästa dag.
- Dela chokladkakorna i två bottnar vardera. Pensla bottnarna med rom. Lägg ihop bottnarna med ett tunt lager tryffelfyllning på varje.
- Bred resterande glasyr på kakans kanter och topp.
- Garnera med godisägg, eller något annat. Förvara i rumstemperatur om den ska serveras samma dag, annars i kylen.
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar