Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta till många

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Impornerande tårta som räcker till många! Förbered gärna tryffeln och tårtbottnarna och lägg ihop tårtan några timmar innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader
  2. Smörj två lika stora formar med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, har man inte två lika formar får man grädda i två omgångar.
  3. Kaka: Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vispa försiktigt ner smöret och mjölblandingen i äggsmeten. Tillsätt vattnet. Fördela smeten i formarna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  5. Tryffelglasyr: Finhacka chokladen. Koka upp grädden med honungen. Dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen snabbt. Rör tills chokladen smält.
  6. Tillsätt smöret i små klickar. Blanda noga och häll sedan ner rom. Rör tills tryffeln blir blank och jämn.
  7. Låt stelna i rumstemperatur till nästa dag.
  8. Dela chokladkakorna i två bottnar vardera. Pensla bottnarna med rom. Lägg ihop bottnarna med ett tunt lager tryffelfyllning på varje.
  9. Bred resterande glasyr på kakans kanter och topp.
  10. Garnera med godisägg, eller något annat. Förvara i rumstemperatur om den ska serveras samma dag, annars i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.