Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladterrine med chili- och ananassalsa

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Chokladigt, sött och hett. Supergoda smakkombinationer som går hand i hand!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladterrine: Vispa grädden löst och låt stå framme. Vispa upp äggulorna med sockret till en slät smet. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret med honungen. Rör ner chokladen, låt den smälta och rör slätt. Rör i kakaon och rör slätt.
  2. Vänd ner de vispade äggulorna i chokladen och därefter grädden, lite i taget. Klä en avlång bakform, ca 10x25 cm med plastfolie. Bred ut chokladsmeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåp ca 1 dygn.
  3. Salsa: Skala ananasen, dela och skär bort den träiga mittdelen. Skär i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Koka upp vattnet med sockret och chilin. Vänd ner ananasen och låt stå i några minuter eller över natten. Strimla basilikan och vänd ner vid servering.
  4. Servera terrinen med salsan och dekorera gärna med lite basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.