Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtiramisu med chokladflarn och hallon

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Uppdaterad italiensk klassiker som kan göras kvällen före.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen och skilj på gulor och vitor. Vispa äggulorna med florsocker. Smält chokladen och rör ner den i äggsmeten. Vispa ner mascarponen. Vispa äggvitorna och rör ner dem i smeten. Blanda whiskey och kaffe och rör ner 3 msk av blandningen i smeten. Vänd kexen i resten av kaffet. Varva kex, chokladsmet och hallon i portionsskålar. Låt stå i kylen.
  2. Filoflarn: Sätt ugnen på 125 grader. Lägg filoarket på en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret tillsammans med chokladen försiktigt i mikrovågsugnen. Pensla arket tunt med chokladen och dra sedan med en pensel några röda streck över chokladen. Ställ in plåten mitt i ugnen och grädda ca 10 minuter.
  3. Låt flarnen svalna och bryt dem sedan i bitar. Pudra kakao över tiramisun och garnera med hallon. Stick ner flarnen i glasen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.