Uppdaterad italiensk klassiker som kan göras kvällen före.
Instruktioner
- Dela äggen och skilj på gulor och vitor. Vispa äggulorna med florsocker. Smält chokladen och rör ner den i äggsmeten. Vispa ner mascarponen. Vispa äggvitorna och rör ner dem i smeten. Blanda whiskey och kaffe och rör ner 3 msk av blandningen i smeten.
Vänd kexen i resten av kaffet. Varva kex, chokladsmet och hallon i portionsskålar. Låt stå i kylen.
- Filoflarn:
Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg filoarket på en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret tillsammans med chokladen försiktigt i mikrovågsugnen. Pensla arket tunt med chokladen och dra sedan med en pensel några röda streck över chokladen. Ställ in plåten mitt i ugnen och grädda ca 10 minuter.
- Låt flarnen svalna och bryt dem sedan i bitar. Pudra kakao över tiramisun och garnera med hallon.
Stick ner flarnen i glasen.
Publicerat den
29 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar