Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffelterrine med nötmusli och hallonsås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Underbar efterrätt!! Väldigt kraftig, liten bit räcker! Lovar att den är värd jobbet:-))

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader
  2. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda i ägg och smör. Häll smeten i en avlång 2 lit form, klädd invändigt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugn ca20min. Låt terrinen kallna och ställ den sedan i frysen ca 1dygn.
  4. Musli: Höj ugnsvärmen till 225 grader. Grovhacka nötterna och blanda med resten av ingredienserna till muslin på en plåt. Rosta mitt i ugnen 15-20min. Låt kallna.
  5. Hallonsås. Koka upp hallon och socker och mixa slätt. Sila genom finmaskig sil och låt kallna.
  6. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda frön ch grädde till luftig konsistens.
  7. Ta fram terrinen ca45 min före servering. Skär den i bitar och lägg på assietter. Strö över nötmuslin och garnera med grädde, bär och ev mynta blad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.