Underbar efterrätt!! Väldigt kraftig, liten bit räcker!
Lovar att den är värd jobbet:-))
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader
- Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda i ägg och smör. Häll smeten i en avlång 2 lit form, klädd invändigt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugn ca20min. Låt terrinen kallna och ställ den sedan i frysen ca 1dygn.
- Musli:
Höj ugnsvärmen till 225 grader.
Grovhacka nötterna och blanda med resten av ingredienserna
till muslin på en plåt. Rosta mitt i ugnen 15-20min. Låt kallna.
- Hallonsås.
Koka upp hallon och socker och mixa slätt. Sila genom finmaskig sil och låt kallna.
- Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda frön ch grädde till luftig konsistens.
- Ta fram terrinen ca45 min före servering. Skär den i bitar och lägg på assietter. Strö över nötmuslin och garnera med grädde, bär och ev mynta blad.
Publicerat den
18 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar