Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en fantastiskt god och lättlagad glass.
Instruktioner
- Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggulorna med hälften av sockret och frön från den urskrapade vaniljstången vitt och poröst i en bunke.
- Vispa grädden fluffig. Vispa äggvitorna med resterande socker till ett hårt vitt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten.
- Rosta nötterna i en torr och het stekpanna och låt svalna helt. Tärna 2 av bananerna i småbitar och mosa den tredje.. Blanda dem med den vispade grädden Vänd ner i glassmeten. Hacka choklad och nötter grovt.
- Krossa marängerna grovt och vänd ner maräng, nötter och choklad i glassmeten. Smaksätt ev med rom.
- Häll glassmeten i en ugnsform, skål eller plastbytta och frys den i 3-4 timmar så att den är halvfryst i mitten. Låt den inte bli stenhård. Om den ändå blivit det se då till att tina den långsamt i kylen innan servering.
Publicerat den
13 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar