Skala och skär potatisen i tunna skivor. Bred ut dem i en smord ugnssäker form och salta. Stek potatisen i medelstark ugnsvärme ca 30 min.
Täck fatet med folie de första 15 min. Putsa filén. Bryn filén långsamt runtom. Krydda med salt och peppar. Efterstek under lock på svag värme, 10-15 min. Köttet skall vara starkt rosafärgat inuti.
Låt filen vila en stund innan den skärs i skivor. Späd i pannan med ca ½ dl varmt vatten. Häll skyn över den stekta potatisen. Rör samman fett och pressad vitlök samt litet pressad citron.
Skär filén i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg dem litet på varandra i en rad ovanpå potatisen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Bred vitlökssmöret över köttet. Sätt in fatet i stark ugnsvärme eller i strålningsgrill några minuter tills smöret smält ner över köttet och rätten blivit genomvarm.
Ska prova denna rätt imorgon när vi ska ha middag för 8 pers. Ska bli spännande!
ingeborg5612 februari 2012
Det blev mycket gott o gästerna länsade faten trots att jag tog till i överkant, 2,5 gånger receptet till 8 personer. Vi hade även en ganska mättande förrätt innan. Kommer att göra denna rätt många gånger! Tack!
ulfwiman12 februari 2012
Det blir ännu godare med färsk hästfilé i stället för den Argentinska frysta.
Tyvärr är det så sällan ekonomin tillåter liknande utsvävningar.
Ska prova denna rätt imorgon när vi ska ha middag för 8 pers. Ska bli spännande!
Det blev mycket gott o gästerna länsade faten trots att jag tog till i överkant, 2,5 gånger receptet till 8 personer. Vi hade även en ganska mättande förrätt innan. Kommer att göra denna rätt många gånger! Tack!
Det blir ännu godare med färsk hästfilé i stället för den Argentinska frysta. Tyvärr är det så sällan ekonomin tillåter liknande utsvävningar.