Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coeur de filèt provencale

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krångligt men gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemp: Potatisen 225° Gratinering 250°
  2. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Bred ut dem i en smord ugnssäker form och salta. Stek potatisen i medelstark ugnsvärme ca 30 min.
  3. Täck fatet med folie de första 15 min. Putsa filén. Bryn filén långsamt runtom. Krydda med salt och peppar. Efterstek under lock på svag värme, 10-15 min. Köttet skall vara starkt rosafärgat inuti.
  4. Låt filen vila en stund innan den skärs i skivor. Späd i pannan med ca ½ dl varmt vatten. Häll skyn över den stekta potatisen. Rör samman fett och pressad vitlök samt litet pressad citron.
  5. Skär filén i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg dem litet på varandra i en rad ovanpå potatisen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Bred vitlökssmöret över köttet. Sätt in fatet i stark ugnsvärme eller i strålningsgrill några minuter tills smöret smält ner över köttet och rätten blivit genomvarm.
  6. Servera omedelbart med en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ingeborg56 10 februari 2012

    Ska prova denna rätt imorgon när vi ska ha middag för 8 pers. Ska bli spännande!

  • ingeborg56 12 februari 2012

    Det blev mycket gott o gästerna länsade faten trots att jag tog till i överkant, 2,5 gånger receptet till 8 personer. Vi hade även en ganska mättande förrätt innan. Kommer att göra denna rätt många gånger! Tack!

  • ulfwiman 12 februari 2012

    Det blir ännu godare med färsk hästfilé i stället för den Argentinska frysta. Tyvärr är det så sällan ekonomin tillåter liknande utsvävningar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.