En klassisk gryta som är otroligt god. I det här receptet blir den extra lyxig med extra allt!
Instruktioner
- Rostat vitkålsmos:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär vitkålen i klyftor och vänd runt i oljan. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 15 minuter. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa kålen till en slät puré och mosa potatisen. Blanda ihop och tillsätt grädden. Smaka av med salt. (Mixa inte potatisen, för stärkelsen gör moset klistrigt).
- Salta och peppra kycklingen. Hetta upp en gryta. Bryn kycklingen i smör till fin yta. Lägg åt sidan. Stek lök, svamp, salami och vitlök i samma gryta 2-3 minuter. Lägg tillbaka kycklingen, häll på vatten och vin. Tillsätt selleri, buljongtärningar, torra kryddor och lagerblad. Låt sjuda under lock ca 20 minuter. Smaka av med salt.
- Servera grytan med en klick créme fraiche och moset. Garnera med färsk timjan.
Publicerat den
26 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar