Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coq au vin - extra allt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassisk gryta som är otroligt god. I det här receptet blir den extra lyxig med extra allt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rostat vitkålsmos: Sätt ugnen på 200 grader. Skär vitkålen i klyftor och vänd runt i oljan. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 15 minuter. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa kålen till en slät puré och mosa potatisen. Blanda ihop och tillsätt grädden. Smaka av med salt. (Mixa inte potatisen, för stärkelsen gör moset klistrigt).
  2. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp en gryta. Bryn kycklingen i smör till fin yta. Lägg åt sidan. Stek lök, svamp, salami och vitlök i samma gryta 2-3 minuter. Lägg tillbaka kycklingen, häll på vatten och vin. Tillsätt selleri, buljongtärningar, torra kryddor och lagerblad. Låt sjuda under lock ca 20 minuter. Smaka av med salt.
  3. Servera grytan med en klick créme fraiche och moset. Garnera med färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.