Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cranks ingefärskaka med apelsin

 
Skriv ut

David Canters recept på Ginger and Orange Cake. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. OBS – Denna kaka är känslig – mät allt noga. – OBS
  2. Smörj och bröa en grund kakform
  3. Lägg de fem första ingredienserna i en bunke. Värm socker, sirap och smör tills smöret smält och det går att blanda. Blanda samman alla ingredienser, arbeta med kraftiga tag och häll sedan smeten i den smorda formen.
  4. Grädda i 175°C i c:a 30 minuter tills en provsticka nätt och jämt förblir torr. Ta ut och låt svalna i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.