Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème Brûlée

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett sött vin med lite knäckiga toner passar bra till Crème Brûlée. T.ex Muscadel Red , Vin Santo , Commandaria St John

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 110 grader. Rör äggulorna och sockret - vispa inte!! Koka upp grädden, mjölken och kanelstången. Dela vaniljstången på längden och lägg i den i ”gräddkoket”. Häll ”gräddkoket” över äggblandningen. Rör till sockret löst sig (vispa inte). Sila blandningen så att du får bort kanelstången och vaniljstången. Fördela i formar och grädda i ugnen i ca 35 - 40 min eller tills ”brûléerna” har ”stannat”. Sätt ugnen på grillvärme. Strö sockret över ”brûléerna” och låt det smälta och bli brunt i ugnen. (Eller använd ännu hellre en brännare) Servera!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • l1inda 5 december 2008

    Sååå gott!!

  • natjol 18 november 2010

    Har provat denna flera gånger och jag måste säga att den är väldigt enkel att göra och helt underbar att äta men jag bränner sockret istället för att köra med ugnens grillfunktion

  • putte2 19 november 2010

    Mycke enkel att göra och så god att äta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.