- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Lite bittra toner i chokladen matchar söta starkviner, liksom körsbärsvin med sin kärniga ton.
Använd ugnsfasta portionsformar
Mycket god!!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125° C. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Hacka chokladen fint och tillsätt i kastrullen.
- Rör ihop socker och äggulor och tillsätt i chokladmjölksmeten.
- Låt svalna och sila genom finmaskig sil.
Ställ formarna i en till hälften vattenfyld ugnsfast form och grädda mitt i ugnen 30 - 40 min eller tills brûléerna har "stannat". Låt svalna.
- Garnering: Sätt ugnen på 250° C och grill. Strö ett jämnt lager med socker på brûléerna och placera högt upp i ugnen tills sockret smält och fått lite färg, eller använd en gasolbrännare.
- OBS! Passa så att de inte bränns, det går snabbt när det väl börjat.
Tillagningstiden är beräknad - kan bli längre eller kortare pga att jag inte vet hur lång tid det tar att svalna mellan varven.
Publicerat den
27 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej ;) jag har mina i ugnen och har snart haft det i två timmar men den stelnar inte =/ Vad gör jag för fel ska vattnet koka eller?