Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème Brûlée choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Lite bittra toner i chokladen matchar söta starkviner, liksom körsbärsvin med sin kärniga ton. Använd ugnsfasta portionsformar Mycket god!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125° C. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Hacka chokladen fint och tillsätt i kastrullen.
  2. Rör ihop socker och äggulor och tillsätt i chokladmjölksmeten.
  3. Låt svalna och sila genom finmaskig sil. Ställ formarna i en till hälften vattenfyld ugnsfast form och grädda mitt i ugnen 30 - 40 min eller tills brûléerna har "stannat". Låt svalna.
  4. Garnering: Sätt ugnen på 250° C och grill. Strö ett jämnt lager med socker på brûléerna och placera högt upp i ugnen tills sockret smält och fått lite färg, eller använd en gasolbrännare.
  5. OBS! Passa så att de inte bränns, det går snabbt när det väl börjat. Tillagningstiden är beräknad - kan bli längre eller kortare pga att jag inte vet hur lång tid det tar att svalna mellan varven.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Eleenn 1 oktober 2011

    Hej ;) jag har mina i ugnen och har snart haft det i två timmar men den stelnar inte =/ Vad gör jag för fel ska vattnet koka eller?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.