Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crêpes med äppel- och nötfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fyll pannkakor med syrliga äpplen och söt nötmassa och du får smaka de godaste crêpsen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa vetemjölet och hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Vispa till en slät smet. Låt smeten svälla medan du förbereder fyllningen.
  2. Skala äpplena, kärna ur dem och skär dem i klyftor. Stek äppelklyftorna i smör eller margarin. När äpplena blivit mjuka – strö på sockret och låt det smälta. Täck äpplena med ett lock eller folie så att de håller sig varma.
  3. Blanda nötmassan och mjölken i en djup tallrik. Nötmassan ska bli bredbar.
  4. Stek pannkakorna på båda sidor i en stekpanna. Bred ett tunt lager nötmassa på de varma pannkakorna och lägg på en sträng med stekt äpple. Rulla ihop crêpsen. Strö på hackade nötter och sikta över florsocker. Ät crêpsen varma, eventuellt med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.