Godast nybakade med ost eller marmelad
Instruktioner
- Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt honung, salt, ägg och dinkelmjöl och arbeta till en blank deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
- Arbeta igenom degen igen. Grovhacka nötterna, rosta i torr panna och ställ åt sidan.
- Ta upp degen på väl mjölat bakbord. Forma degen till en avlång rulle och skär den i 10-12 bitar. Rulla ihop varje bit till en snodd och rulla ihop till en bulle. Nyp till i änden. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över de hackade nötterna. Låt jäsa under bakduk 30 minuter på plåten. Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 18-20 minuter. Låt dem svalna på plåt.
Publicerat den
21 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar